Automatische incasso

Betalingen van online verkopen kunnen worden uitgevoerd met automatische incasso. Geef per product aan of de verkopen worden meegenomen in het incasso-bestand. De resultaten van de bank zijn simpel bij te houden, net als uitgebreide statistieken over de incasso-bestanden en leden.

SEPA-standaard

SEPA - Single Euro Payments AreaSinds 2014 werken alle Europese banken met de SEPA-standaard. Dat zie je bijvoorbeeld aan de invoering van IBAN en BIC.

Congressus werkt volledig met de nieuwe SEPA-standaard. Alle incasso-opdrachten kunnen met een paar klikken in het nieuwe PAIN-formaat worden verstuurd aan de bank. Daarnaast controleren we elk IBAN-nummer op geldigheid en vullen we, waar mogelijk, automatisch de juiste BIC in.

Incasso-machtigingen beheren

Om als vereniging bij een lid te mogen incasseren, is een ondertekende incasso-machtiging van ieder lid nodig. Congressus genereert automatisch voor ieder lid een incasso-machtiging. Deze voldoet aan de eisen van de Nederlandse Bank en hoeft door het lid enkel uitgeprint en ondertekend te worden.

Wanneer het lid de incasso-machtiging heeft ondertekend, wordt dit opgeslagen in het profiel van het lid. Vanaf dat moment is het mogelijk voor het lid om te betalen via automatische incasso.

Direct inzicht in het online profiel

Leden kunnen in hun online profiel direct zien welke bedragen via automatische incasso worden geïncasseerd. Ook de tekeningsdatum en referentie van de incasso-machtiging worden overzichtelijke weergegeven in het profiel.