Een professionele verenigingswebsite

Congressus voorziet verenigingen in een website met professionele uitstraling. De identiteit van de vereniging wordt meegenomen in het design. De verenigingswebsite is responsive en daarmee geschikt voor alle beeldschermformaten; desktop, tablet en mobiel.

Standaard lay-out

Heeft je vereniging een beperkt budget? De standaard lay-out van Congressus is onderdeel van elk pakket en zonder meerkosten te gebruiken. Uiteraard kun je de standaard lay-out aanpassen aan de huisstijl van de vereniging door middel van logo, kleuren, lettertype en achtergrond.

De standaard lay-out wordt regelmatig uitgebreid en verbeterd, waardoor de website van de vereniging fris en modern oogt en blijft ogen.

Maatwerk lay-out

De verenigingswebsite een eigen identiteit geven? Met een maatwerk lay-out krijgt de vereniging een website die aansluit bij de doelen en uitstraling van de vereniging. Voor het ontwikkelen van de lay-out werken we nauw samen met de vereniging om samen een optimaal resultaat te behalen. We onderscheiden hierin de volgende stappen:

 1. Brainstorm
  Tijdens een brainstorm bespreken we jullie ideeën en wensen. We bepalen de doelgroep(en) van de website en maken een grove schets van de indeling.
 2. Wireframing
  De grove schets wordt uitgewerkt tot een wireframe, waarin we voor zowel de homepage als contentpagina’s gedetailleerd uitwerken op welke plek de verschillende elementen komen.
 3. Bouwen lay-out
  Wanneer de wireframes zijn goedgekeurd door de vereniging worden deze uitgewerkt in HTML, CSS en javascript. Hierbij zorgen we dat de website aansluit bij de huisstijl van de vereniging.
 4. Koppelen aan Congressus
  De lay-out wordt gekoppeld aan Congressus, zodat alle content vanuit Congressus op de juiste plaats in de website terecht komt. Dat koppelen doen we graag tegelijkertijd met het bouwen van de lay-out. Hierdoor kan de vereniging nog tijdens het bouwen werken met echte content vanuit Congressus.

Responsive

We maken websites standaard responsive. Hierdoor wordt de lay-out van de website automatisch aangepast aan het formaat van het beeldscherm. De website blijft uitstekend te gebruiken, of je de website nou op een desktop, tablet of je mobiel bekijkt. Nee, de smartwatch wordt nog niet ondersteund. Maar zeg nooit nooit. 😉