Jaaroverzicht: nieuwe functies en verbeteringen waar we trots op zijn!

Nu de jaarwisseling nadert, blikken we graag terug op een fantastisch 2018. We hebben veel tijd gestoken in het verbeteren van Congressus en het bouwen van nieuwe functies. Benieuwd of je alle nieuwe onderdelen al hebt gezien en getest? Hieronder onze jaar-toppers!

1. Communicatie

Overzicht van verzonden mailing
We hebben een uitgebreid overzicht gemaakt van de mailings die je verstuurt, met per bericht de statistieken zoals ‘Geopend’, ‘Onbereikbaar’ en ‘Mislukt’. 

Feedback op mislukte mailings
Mailing mislukt? Sommige leden hebben geen (bereikbaar) e-mailadres of hun mailbox zit vol. Hier krijg je nu direct feedback op, zodat je weet waarom de mail niet kon worden afgeleverd.

Automatisch filteren op ‘Geen mailings ontvangen’
Leden konden altijd al aangeven dat ze geen mailing willen ontvangen. Bij het mailen kon je hier rekening mee houden d.m.v. een filter. Dit hoeft nu niet meer zo omslachtig, want deze leden worden nu automatisch uitgesloten van je mailings. Is het een belangrijke mail? Dan kun je deze leden toch toevoegen bij het aanmaken van de mailing.

2. Veiligheid 

Authenticatie in twee stappen herstellen
Met de nieuwe AVG maken steeds meer gebruikers gebruik van Authenticatie in twee stappen. Super veilig, maar wat als je telefoon onder de bus komt? Samen met een andere Congressus-gebruiker binnen je vereniging, kun je nu Authenticatie in twee stappen herstellen. 

Toegang beperken op IP adressen (Congressus Manager)
Beheer je Congressus altijd vanaf één of enkele locaties, bijvoorbeeld je kantoorpand? Je kunt de toegang tot Congressus Manager nu beperken tot een aantal IP adressen, zodat dit alleen nog maar vanaf deze locatie(s) kan. Dit kun je instellen onder Gebruikers > Gebruikersgroepen > IP-adres filter. 

CAPTCHA bij formulieren
Met pakket Pro kun je gebruik maken van de module ‘Formulieren’. Om spam te voorkomen, kun je nu een CAPTCHA toevoegen. Zo moet de invuller eerst bewijzen dat deze écht van vlees en bloed is 😉 CAPTCHA kun je alleen instellen voor al je formulieren. Dit doe je onder Instellingen > Formulieren.

3. Modules: Evenementen en Organisaties

Evenementen: meerdere carrière partners 
Maak je gebruik van de extra module ‘Carrière’? Je hebt nu geen beperking meer tot 1 gerelateerde partner bij een evenement, maar je kunt alle gerelateerde partners selecteren. Zo is direct duidelijk welke partners betrokken zijn bij de (carrière-georiënteerde) evenementen die je vereniging organiseert.

Evenementen: deelnamebewijzen
Is het voor je leden belangrijk dat ze kunnen aantonen dat ze bij je evenement aanwezig zijn geweest? Dat kan door het genereren van persoonlijke deelnamebewijzen, waarbij je ook (geaccrediteerde) punten kunt toekennen aan de deelnemers. Deze functionaliteit is vooral handig voor beroeps- en vakverenigingen, waarvan de leden middels het bezoeken van evenementen hun vakinhoudelijke kennis op peil dienen te houden. Wil je het uitproberen? Stuur dan een mailtje naar support@congressus.nl zodat we de deelnamebewijzen voor je kunnen activeren.

Organisaties
Zijn jouw leden eigenlijk bedrijven met één of meerdere medewerkers? Dan kun je gebruik maken van de module ‘Organisaties’. Zo kun je bijvoorbeeld alle contributiefacturen rechtsreeks naar de organisatie sturen in plaats van naar de individuele medewerkers. Ook kun je de organisaties publiceren op je website. Aan de slag met deze module? Stuur even een berichtje naar support@congressus.nl en we helpen je op weg!

4. Financiën

Bank import  
Grote automatische incasso’s of veel leden die per bankoverschrijving hun verkopen betalen? Door je bankafschriften (en bijbehorende storneringen) te importeren in Congressus, worden die automatisch gematcht met de openstaande incasso’s of verkopen. De module ‘Bank import’ is onderdeel van pakket Pro.


Mollie
Onze vorige betaaldienstverlener Ginger Payments stopte met het aanbieden van iDeal. Daarom zijn we overgestapt naar Mollie en hebben we de integratie tussen Mollie en Congressus flink verbeterd. Sommige verenigingen hebben nog geen Mollie account aangemaakt of geactiveerd. Lees hier hoe je dat doet. 

Financiële entiteiten 
Werken er meerdere verenigingen binnen één ledenadministratie? Of heeft je vereniging meerdere onderdelen? Dan kun je meerdere entiteiten aanmaken, zodat de juiste naam op de factuur komt en je geldstromen correct worden gescheiden. Financiële entiteiten uitproberen? Stuur even een berichtje naar support@congressus.nl en we helpen je op weg!

Online SEPA machtigingen
Een SEPA machtiging is officieel rechtsgeldig met een zogenaamde ‘natte handtekening’. Voor vele verenigingen is deze lastig te verkrijgen, dus is het nu ook mogelijk om leden in hun profiel een incassomachtiging te laten afgeven met een simpel vinkje. Je kunt dit instellen via ‘Instellingen > SEPA incasso’.

5. Webshop

Digitale producten
Naast fysieke producten kun je nu ook digitale producten verkopen via de webshop, bijvoorbeeld eBooks. Deze worden na betaling direct ‘afgeleverd’ bij de koper. 

Verzending
Bij de webshop kun je nu ook aangeven hoe je de verzending wilt regelen en wat de eventuele meerprijs voor verzending is. Ook kunnen leden, als je wilt, aangeven dat ze het product komen afhalen. 

6. Algemeen

Zoeken
Helemaal bovenin Congressus Manager is een witte zoekbalk toegevoegd. Daarmee kun je in één klap door je hele ledenadministratie (leden, groepen, organisaties) zoeken. Niet alleen op naam, maar ook op lidnummer, e-mailadres, telefoonnummer en lidstatus. Even vergeten hoe je een naam precies spelt? Dankzij deze slimme zoekfunctie vinden we je leden ook wanneer je een tikfoutje maakt 😉

Online overeenkomsten tekenen
Als je besluit om met Congressus te gaan werken, vragen we je om een licentie- en een verwerkersovereenkomst te tekenen. Dit proces is nu volledig gedigitaliseerd; je kunt in Congressus Manager je handtekening zetten. Wil je toch liever een natte handtekening zetten, bijvoorbeeld omdat je met meerdere mensen tekent? Ook dat kan: download, print, teken, scan en upload dan je overeenkomsten in Congressus Manager.

Rapportages
Verenigingen <3 statistieken. Wil je nog meer inzicht in bijvoorbeeld de in- en uitstroom van leden, en contributieverloop? Dit kan nu met de nieuwe module ‘Rapportages’. Ook ideaal om te gebruiken bij je Algemene Ledenvergadering.


Al met al een jaar met mooie en vooral handige aanvullingen en verbeteringen. Én veel inspiratie voor het nieuwe jaar! Wij staan altijd open voor feedback en input van onze gebruikers, en proberen hier zo goed mogelijk op in te spelen. Heb je nog tips en tricks waar we volgend jaar iets aan kunnen hebben? We horen ze graag van je op support@congressus.nl!