Stapels administratie, zoekgeraakte leden, boekwerken van bonnen. De grootste angst van bestuurders. Als je het ons vraagt in ieder geval. Dit kan toch zeker makkelijker?

 

Wij hebben liefde voor verenigingen. Want wat is er mooier dan samen bouwen aan je sport, je studie, en je toekomst? Net als de rest van ons team heeft oprichter Jochem Pastoor dit ervaren tijdens zijn bestuursjaar bij zijn studievereniging in het o zo mooie Groningen, TBV Lugus. Dus ode aan Lugus, want dat is eigenlijk waar het allemaal begon.

2010. Vanuit een kleine studentenkamer werd er wekenlang gepield en geprogrammeerd. Het lopende vuurtje is in de bestuurswereld een bekende term en ook hier van toepassing, want de hoeveelheid geïnteresseerde verenigingen groeide en groeide. Excel-ergernissen werden gefixt door de handige systemen van onze beginbaas JP. En hij werkte hier maar al te graag aan, want verenigingen boven alles. Dus waarom niet van je hobby je werk maken? Op z’n students boden pizza en een kratje bier steun tijdens het nadenken over een bedrijfsnaam.

Van een studentenproject naar een 7-koppig team. Van een krappe studentenkamer naar een prachtig werkeiland in het Launch Café. Van een ruwe diamant naar een parel van een product. Een product waar ruim 200 verenigingen nu gebruik van maken, en daar zijn we trots op.

Er is veel veranderd, maar onze missie blijft hetzelfde. Een makkelijker, plezieriger en efficiënter leven voor bestuurders en leden. Samen met jou streven we ernaar nieuwe, praktische technologieën te ontwikkelen om verenigingen blij te maken. Want daar worden wij weer blij van.

Van je hobby je werk maken is een cliché, maar o zo waar voor ons team. Bij elk behaalde doel doen we een vreugdedansje op ons bureau. Zo af en toe wordt er ook een fles champagne geplopt, want Congressus maakt besturen makkelijker, en daar drinken we graag op.