Overstappen naar Congressus is niet moeilijk!

Hieronder vind je in 7 stappen hoe gemakkelijk het is, na het lezen van deze blog kan jij gelijk aan de slag.

Stap 1: Oriëntatie

Het overstappen naar andere software begint met het in kaart brengen van de mogelijkheden. Waarschijnlijk beland je dan ook op de website van Congressus; op onze website kun je alle ins en outs vinden over de mogelijkheden die Congressus biedt. Méér dan 150 verenigingen gingen je al voor!

Alles wat je nodig hebt gekoppeld in één online systeem, welke vereniging wil dat nou niet?

Stap 2: Een demo aanvragen

Enthousiast geworden of nieuwsgierig naar wat wij jouw vereniging kunnen bieden? Vraag dan hier vrijblijvend een demo aan. Na de online aanvraag nemen wij (telefonisch) contact met je op om je wensen door te nemen, zo kunnen we een demo aan maken die helemaal past bij de behoefte van jouw vereniging.

Stap 3: De demo uitproberen

Nu is het tijd om in de  demo te gaan experimenteren en te kijken naar de oneindige mogelijkheden voor jouw vereniging. In de demo kun je direct de rest van het bestuur uitnodigen om ook een kijkje te nemen. Vervolgens kun je een telefonische demo inplannen met iemand uit ons team. Hij of zij kan je alles vertellen over de mogelijkheden en direct je vragen beantwoorden.

Stap 4: Heb je toestemming nodig van de ALV?

Moet de ALV toestemming geven om Congressus te gebruiken? Dan kun je altijd contact met ons opnemen om eventuele vragen die je verwacht, door een van ons, te laten beantwoorden.

Stap 5: De overeenkomsten tekenen

Indien je er klaar voor bent om met ons aan de slag te gaan, kun je ons om een overeenkomst vragen. Laat ons even weten welk pakket jullie graag willen gebruiken. Je krijgt dan van ons de overeenkomst in je mailbox en deze kun je ondertekend per mail terug sturen. We sturen je overigens pas een factuur als de ledenadministratie is geïmporteerd óf de nieuwe website live is gezet.

Stap 6: Het inrichten van de website

Je kunt al tijdens de demo beginnen met het inrichten van de nieuwe website. De demoversie zetten we letterlijk om naar de “echte” versie. Hierdoor gaat er geen tijd en werk verloren. Zodra je klaar bent met het inrichten van de website, de ledenadministratie geïmporteerd is én de overeenkomsten ondertekend zijn kunnen we ervoor gaan zorgen dat je nieuwe website live gezet wordt.

Stap 7: Het importeren van de ledenadministratie

Het inladen van de huidige gegevens van leden een probleem? Met de online ledenadministratie van Congressus hoef je je hierover geen zorgen te maken. Met een Excelbestand (.csv) is het erg simpel om de gegevens snel en veilig in te laden in je kersverse ledenadministratie. We importeren de ledenadministratie kosteloos voor je in Congressus. Zo zorgen we ervoor dat alles netjes op de juiste plek staat. Een goed begin is immers het halve werk! 

Voor altijd onze snelle support

Nadat je de online ledenadministratie en de website voor de leden hebt aangepast naar de wensen van jouw vereniging, kun je tijdens en na dit proces altijd terecht voor vragen en verbeteringen. Wij staan altijd open voor nieuwe ideëen en verbetering van onze diensten en service.

Feedback en vragen zijn altijd welkom.

 

Tot snel,

Het Congressus team