Updates 2017

Verenigingen staan nooit stil en Congressus natuurlijk ook niet. Er is keihard gewerkt aan toffe updates die Congressus nóg beter maken. Dit willen wij natuurlijk graag met jullie delen!

Hoe we Congressus nóg beter hebben gemaakt

1. Je kunt de online almanak nu ook direct tonen

Deze mogelijkheid werd door veel verenigingen aangevraagd. Je kunt er nu voor kiezen om alle leden direct in de online almanak te tonen zonder dat je specifiek naar een lid moet zoeken. Klik hier voor meer info. 

2. Het instellen van rechten per gebruikersgroep en de ‘super admin’

Het is mogelijk geworden om per gebruikersgroep de rechten van deze groep in te stellen. Zo kun je commissies bijvoorbeeld wel de ledenadministratie laten inzien maar de gegevens niet laten aanpassen. Of juist de introductiecommissie wel leden laten toevoegen maar de informatie vervolgens na het opslaan niet meer laten bewerken.

Daarnaast is het mogelijk om een gebruikersgroep ‘super admin’ maken. Een ‘super admin’ gebruikersgroep heeft het hoogste toegangsniveau voor alle onderdelen binnen Congressus Manager. Een dergelijke gebruikersgroep is bijvoorbeeld handig voor het bestuur. Wil je hier meer over weten? Klik dan hier voor meer info.

3. Extra mogelijkheden rondom de geplande evenementen en de evenementenkalender

We hebben het evenementen gedeelte flink verbeterd! Zo is het nu bijvoorbeeld mogelijk om niet-leden aan te laten melden voor een evenement, verzend Congressus een standaard bevestigings- en afmeldmail, kun je tickets voor het evenement verkopen én per ticket de prijzen en doelgroep instellen. Daarnaast kunnen je leden de evenementen nu middels een linkje snel in hun eigen agenda zetten!

Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

4. Zichtbare gegevens aanpassen per lidstatus

We hebben een update doorgevoerd waardoor je nu in staat bent om per lidstatus aan te geven welke velden wel of niet getoond moeten worden en bewerkbaar of niet bewerkbaar moeten zijn. Je kunt dit per lidstatus, per veld en per locatie op de website aangeven. Dat klinkt lastiger dan het in werkelijkheid is. We hebben een mooi artikel met een aantal voorbeelden geschreven die je hier kunt lezen. 

5. Communicatie (Bèta)

Bij Communicatie (links in het menu onder groepen) kun je in één overzicht zien welke mailings en SMS’jes zijn verzonden naar de verschillende leden! Communicatie is een beta functionaliteit. Deze functionaliteit kun je gewoon al gebruiken, je zult zien dat wij aanpassingen doorvoeren om de functionaliteit te verbeteren. Klik hier voor meer informatie. 

6. Meer mogelijkheden voor de namen van je leden

In Congressus kan je nu meerdere velden gebruiken voor namen. Wat moet je je daarbij voorstellen? Je kunt extra velden beschikbaar maken voor de bijnaam, roepnaam, voornamen, achternaam en tweede achternaam van een lid.

Het is vervolgens ook mogelijk om op alle naam velden te zoeken in Congressus Manager.

Meer weten of direct gebruiken? Hier vind je alle informatie.

7. Lid ID een andere naam geven

Het is nu mogelijk om het Lid ID een andere naam te geven. Sommige verenigingen gebruiken een specifiek nummer (zoals studentnummer of bondsnummer) als Lid ID. Wij kunnen de naam van het veld voor je aanpassen waardoor er bijvoorbeeld studentnummer staat in plaats van Lid ID.

Wil je hiervan gebruik maken? Laat het ons per chat of mail weten.

8. Two-factor authentication

Privacy en beveiliging van jullie data is ontzettend belangrijk! We raden jullie daarom aan om gebruik te maken van Two-factor authentication. Dit is een extra beveiligingslaag bij het inloggen in Congressus Manager. In dit artikel leggen we uit hoe je dit kunt instellen. 

Team uitbreiding

Wat heeft Congressus te maken met de Ikea?  Het Congressus team kwam tot de conclusie dat zij wel wat extra ondersteuning konden gebruiken en kwamen zo in aanraking met Nilserik en Soscha. Deze twee enthousiaste nieuwe aanwinsten zijn sinds kort onderdeel van het team en hebben enorm veel zin om met jullie aan de slag te gaan!

Feedback en vragen zijn altijd welkom.

Tot snel,

Het Congressus team